S E P E T K U

cookies
ni kisah seorang aku dan seorang dia .
mulamula , aku minat dia .
suruh budak kelas dia bagi tahu yang aku suka dia .
then , time hari sukan tibatiba aku dapat surat .
kitorang main balasbalas surat sampai seminggu .
balik rumah aku chatchat , mesejmesej .
lepas tu dia kata dia approve aku .
melompat-lompat aku . 060812 .
Korang nak tahu tak siapa perempuan yang dapat mencuri hati aku ni .
Nama dia ialah Nuramira Qistina Noor Izham .
Lahir 31121997 . Tinggal dekat Sungai Buaya .


Doakan kami berkekalan . amin~

Berbuka Bersama Mereka

11 Ogos
Ezmal , Adam , Bobby , Onto n aku .
hang samasama . beli barang yang di tempah .
ezmal beli baju raye kat kedai 70's .
adam takbeli pape .
bobby beli baju giordano , varsiti n snapback .
onto beli seluar romp n baju kat padini .
aku beli varsiti tok member aku je .
cite lawak , bobby mcm orang bodoh sebelom jumpe kitorng .
jalan sorangsorang , lepas usha Step Up Revolution baru jumpe kitorang .
pastu berbuka kat kedai PakCik kat belakang Pavilion .

botak berpuasa

4 ogos
Aku berbuka kat SEMASHUR .
berbuka ngan kakak aku .
ada adikadik aku ngan abang aku Hakim .
Ko perasan tak rambot aku botak .
ni sume sebab aku buat rambut mohawk .
cikgu aim aku time perhimpunan .
perh , jadi model  kot !
ni dah lame dah .
aku kene botak licin kot time tu .

Jersi baru


6 Julai
aku dapat jersi batch aku .
smart sampai ramai orang tanye buat kat mane .
tapi name belakang kutak
orang sume pelik .


CIKO -> KUTAK

Cousins

8 Jun
First time hang ngan sepupu , best jugak .
mulamula aku gerak umah diorang kat rawang .
malam baru gerak danau jumpe abang aku .
kitorang borakborak , gelakgelak .
memang happening la .
lepas da pusingpusing danau .
aku ngan abang aku balik naek moto .
sampai rumah dah pukul 4 .
peh penat siot

Cuti Dan Sungai

6 Jun
aku rasa cuti ni , mandi sungai je kerja aku .
macam hari2 pon ade
antara geng sungai
Sam , Haris , Zaid , Fitri , Izzul , Izzat , Aiman , Afiq , Mus , Zarif
ramai jugak en tapi gerak sungai 4 or 5 moto je .
kitorang da biase jadi budak pendalaman .
haha , tu je la cite aku .
#saveourriver

Hang with Them

30 May

Cadang nak keluar dengan budak2 cochranean'11
tapi ramai tak pergi
Sloop balik kampong
Cheek tak tahu cerita
Kiddo tak dengar berita
Bowlat sembang lebih
Mie mendiam diri
Doe lagi lah
Abe tak gerak
Alif bangun pukul seribu
mule2 aku jumpe onto kat KL Sentral
jumpe adam kat 7E TS
Buye lambat gile , sampai kitorang boleh kenekan die kat Pavi
lawak gile doh
tunggu ejoe yang lambat , sempat beli tiket MIB3 untuk die
tak tau plak die teserempak ngan dash .
tepakse pergi beli tiket lagi , nasib sebelah kitorang belum sesiapa chop .
tu je lah cite nye .
#untilwemeetagain

new episode of my life


best jugak skola kat SM3KB ni , 
dak2 kat sini sume friendly . tpi lambat jugk aku dpt ramai member .
diorang sume cool je .
kami happy je jadi form2 taun ni .
sume happy belake .
sedih pon ade jugk . 
tapi kehidupan mesti diteruskan walauapapon berlaku .
ni lah hidop di SM3KB .
#kamihidupgempak

jersi olimpik muda

                                                             jersi yang tak beberape jadi

baju da smart . printing x lawa langsong .
xmacm ape yang kitorng nk .
kedai ni cite lebat , ckp lebih je .
leps ni kitorng xnk da pegi da kedai tu .
sumpah je kedai tu .
erghhh bengang .
#rasamacamnakbakarjekedaitu

you never walk alone

Nur Hafiz
                                                                   Muhd Amir Afiq

antara sahabat rapat aku kat asrama .
keluar asrama pada 25 Mei 2012 .
kehilangan besar di sekolah n asrama .
captain f2 , stand off - paccai (amir afiq)
fullback - jj (hafiz)
klo aku wat keje gile mesti ngn jj , x kesah la ape2 pon .
paccai pon sme .
time 24 haribulan aku tukar kasot ngn paccai .
aku pakai kasot everlast die .
jj aku amik baju hijau die .
mcm2 yg aku nk cite tpi x bleh , sebb terlampau public .
kesedihan ini hanya tuhan yang tau .

#always in our memory

SMK Cochrane , Aku datang balik !

30 Apr

Kanan : Aku , Adam Haikal , Daniel Fitri , Hilman (bowlat)

aku gi SMKC amik brg yg perlu aku amik dri awal taun lgy .
tpi x sempat tu yg amik semlm tu .
mule2 kuar ngn adam gi Pavi .
pastu lepak skola lme2 .
sebelom blik aku lepk kat asrama jumpe Onto n Ejoe .
Cheek x blik lgy . ish3 rugi giler .
tpi memng best la sebb dpt blik sne blik .

#pailangdahbaliktempatasal

jersey dorm Ali


ni la jersey dorm ali , aku da order 3 minggu bru dpt .
penat do , bnyk dugaan . memng panas gile time die kte yg die x wat lgy .
tpi syukur la yg da siap .
harap ni bleh pakai sampai akhir taun



#semangat dorm Ali

KL ngn Hasif

14 apr

Aku , Adam , Hasif n member2 die .

kitorng gi kuar kl sme2 .
firstly memng x dirancang nk kuar , lepas pujuk mak aku .
dpt loan rm100 , bile duit biasiswa da kuar bru byr .
time kuar memng best , hasif bnyk support .
mule2 mkn die nk support jugk , tpi duit die pown da mcm x cukup je .
so kitorng byr la sendiri .
aku beli bju tok akak aku . alang kepalang beli aku punye sekali la .
tpi aku blik awal sebb diorng gi  men arcade .

#first time kuar ngn Hasif

KLCC here we come

17 mar
kanan : FARIKHA , FATIHAH , HAKIM , HAFIQ (aku) , HAYAT

time ni kitorng gi Kinokuniya , KLCC .
kitorng gi habis kan baucer 1malaysia yg abg aku dpt .
mak aku beli buku , akak aku beli n adek2 aku pon beli .
aku xde pon 
kesian gile la .
tpi xpe . aku x kesah pon . aku redha .
terima je seadanye .
janji dpt jln2 suda .

#penat

KAKI FUTSAL FC

12 mar
KAKI FUTSAL FC
kanan atas : SYAMIM , SYAFIQ , AFIQ
kiri bawah : HAFIQ (aku) , MUSTAKIM , EHSAN

kami masok pertandingn futsal , kmi msok under15 .
kami dapt no ke-2
gol peribadi aku 3 je .
aku men top kot , peh bangge la sial
kami men 2 gme je , da dpt 4 gol
2 team tu kitorng bantai 2-0
tpi mse masok half-final , kmi klh 4-0
peh ! terok sial , mcm kitorng kene blik pe yg kitorng wat .
tpi best la dpt men ngn kwn2 , gempak je .

#fualamak

march holiday

10 mar

time cuti 2 minggu bulan mac , aku lepak ngn dak FREEDOM n daniel .
men guitar la , lepak umah daniel .
umah tu da mcm umah bujang je .
yela mne x nye siap men ps2 , men guitar mlm2 , usha bola
memng best gile la lepak2 ni .

#bla dulu

location : SAS

hye , lme x update , ni cite2 yg aku ptot update dri dulu lgy .

5 feb

time ni abg sedare aku kawin , die gune dewan SAS putrajaya .
rmai kte gmbr ni smart , bgi aku entah la .
lepas gi kenduri , aku ngn abg , akak ipar , akak n adik aku gi alamanda ngok cite sumpahan kum-kum .
pastu aku gi beli bju la . best jugk la .

#selamat tinggal

Safee Sali

BEHRANG STESEN , RAYE PERTAMA 2011

korang kenal x lelaki yg pakai bju melayu biru muda tu .
korang rse mcm x bleh pecaye en .
tu la Safee Sali 
die ade petalian darah jugk la ngn family aku .
raye taun lepas die dtg n mse tu aku ade kat umah nenek aku .
nenek aku ckp tiap-tiap rye die akan dtg cume aku je x sempat jumpe
time die dtg tu kitorng sume ngn lepak2 kat depan tv .
time tu kitorang memng x bleh blah , sume nk smart2 jumpe die
sebelom die nk smbong pejalanan beraye , kitorang amik gmbr sme .
atas tu adelah antara gmbr nye
taun ni xtau la die nk datang lgy ke x .


Safee Sali sedara aku !!

Gua Tempurung

FORM 2
&
FORM 3

pengalaman baru buat aku , gi msok gua .
adventure jugk , gelongsor sne , merangkak sini
berenang pown ade .
dak aspura form 2 aku , delan n opie .
aku lepak ngn izzat men psp men gme Tekken 6 .
best siot .


alamak , member panggil men futsal .. Sorry la .

Rindu Zaman Kanak-Kanak

Sekolah Kebangsaan Kalumpang
6 Usaha (2010)

rindu gile kat dak2 kelas ni , ade yg aku x rindu lgsung .
phm2 je la
kelas ni still bising walaupon "blue people" ramai dlm kelas ni .
biase la ketue sporting , penolong geng ngn owg bnyk ckp
mne x bising kelas ni , hidop memng lepak2 tpi keputusan UPSR sume gempak2
x cye gile dak yg bnyk men dlm kelas bleh dpt keputusan yg "okey gitu"
kdng aku rindu jugk guru kelas aku ni "mek ! mek !" dialek kelate die kuar dale kelas
cikgu ni okey la , x la grng sngt .
memng x bleh lupe la time kat skola rendah .
tpi kite sume da besar en , nk wat cmne .


#cau dulu

Baju Cochrane !!

Baju Cochrane yg da siap di Autograf

korang sume usha bju ni betol2 , mcm perbezaan yg ko akan nmpak 
sume yg tertulis kat bju ni not 100% true .
ade yg telah ditapis , mcm no phone diorng pown da bnyk x betol aku bce
mungkin ade yg betol , try your luck la kawan .
kl dpt number org asli aku x tau .
k la tu je aku nk bgi tau korg .

#adios

Sekolah Baru

SM3KB

Smart dowh nme skola ni , skola ni memng superb . tpi aku still dok asrama lgy , peh bosan siot .
2tahon la aku kat asrama , aku dpt msok kelas ke-3 .
pelik betol la , mattop (syazrul) dak MBS dulu dpt msok kelas ke-2 ,
irna dak assunta dpt msok kelas pertama .
benggang je ngn cikgu yg bgi aku kelas hari tu , eeeiii
nk carot je kat muka die .
tpi xpe , da ketentuan Allah .

Guys doa2 la semoge tahon depan naek kelas , Kelas Siber teros pown bleh la .
#tata